Düşünce Fotoğrafçılığı ile Düşünceler Kaydedilebilir mi?

Düşünce Fotoğrafçılığı ile Düşünceler Kaydedilebilir mi?

Düşünce Fotoğrafçılığı – Thoughtography

Orijinal adı Thoughtography olan Düşünce fotoğrafçılığı, düşüncelerin imajinasyon teknikleri kullanarak fotoğraf makinesine aktarılması ve düşüncenin kaydedilmesi üzerine kurulu paranormal bir olaydır. Düşünce Fotoğrafçılığı, ruhsal fotoğrafçılık ya da psişik fotoğrafçılık olarak da bilinir. Düşüncenin fotoğraf filmine kaydedilmesi, Ted Serios ile özdeşleşip tanınmasına rağmen aslında ondan çok daha eskilere dayanmaktadır.

Geçmişten Günümüze Düşünce Fotoğrafçılığı

Düşünce Fotoğrafçılığının Nikola Tesla’ya kadar uzanan bir öyküsü var. Tesla, aklın dış dünyaya yansıtılmasının bir yolu olması gerektiğine inanıyordu. Fizik ve biyolojinin ortak çalışması sonucu böyle bir makinenin yapılabilmesi onun benzersiz düşüncelerine göre imkansız değildi. Nikola Tesla bunu paranormal bir olay olarak belirli kişilerin yapabileceği bir olgu olarak görmemiş aksine herkesin kullanabileceği bir teknoloji üzerinde durmuştur. Elimizdeki verilere göre bu fikrini hayata geçirip geçirmediği hakkında bir bilgimiz bulunmamaktadır.

Ted Serios, polaroid fotoğraf makinesi kullanarak düşüncelerini filme kaydeden ilk insan olmuştur. Makineyi yüzüne ve alnına doğrultup objektife odaklanarak düşüncelerini fotoğraf karesine aktarmayı başarmıştır. Fotoğraf makinesini hiçbir zaman kendisi kullanmamış, ölene kadar babası ondan sonra ise oğlu kullanmıştır. Çalışmalarını oğlu ve babası ile yapmasının yanında diğer insanların gözü önünde de yapıp insanları hayretler içerisinde bırakmıştır.

Madonna dahil bir çok konuyu zihninde hayal edip fotoğraf filmine aktarmıştır. En çarpıcı çalışması ise kalın bir zarfın içindeki fotoğrafı makineye aktararak fotoğraf filminden çıkarmasıdır. Denver’li Psikiyatrist Dr. Jule Eisenbud, Ted Serios üzerinde deneyler uygulamış ve “Ted Serios’un Dünyası” (The World of Ted Serios, Cape, 1968) adında bir kitap yayımlamıştır.

Düşünce Fotoğrafçılığı ile Düşünceler Kaydedilebilir mi?

Düşünce Fotoğrafçılığı – Düşünceler Kaydedilebilir Mi?

Düşünceler kaydedilebilir mi? sorusu insanlığın başlangıcından bu yana merak ettiği bir olgudur. İlk çağlarda mağara duvarlarına çizilen resimler bu ihtiyacın ve merakın en büyük göstergesidir. Resimden sonra yazı icat edilmiş ve insanlar artık düşündüklerini yazı vasıtası ile aktarmaya başlamışlardır. Hem düşündüklerini kaydetmiş hemde bunları diğer insanlarla paylaşmışlardır. Ve günümüzde “düşünceleri kaydetme” olgusu en üst düzeye çıkmıştır. Düşünceler yazı, resim ve teknolojik ortam da her şekilde kaydedilmeye başlanmıştır.

Peki düşüncelerimizi kağıt, kalem, bilgisayar gibi ortamlara ihtiyaç duymadan, düşündüğümüz an belirli ortama resim veya yazı şeklinde aktarmak ve kaydetmek mümkün olsaydı? Bu düşünce, komplo teorisi ya da tüm insanlıktan saklanan bir bilgi değil. Düşüncelerin kaydedilmesi, Nikola Tesla’nın “böyle bir şey acaba gerçekleştirilebilir mi?” sorusu ile başlayıp Ted Serios ile gerçeğe dönüştürülmüştür.

Düşünce Fotoğrafçılığı ile Düşünceler Kaydedilebilir mi?

Düşünce Fotoğrafçılığı Nasıl Yapılır?

Düşünce resme aktarılabilir mi? Düşüncenin resmi çekilebilir mi?

Düşüncelerin kaydedilmesi olan düşünce fotoğrafçılığı, imajinasyonun hayal aleminde kalmayıp gerçeğe nüfuzunun da en büyük kanıtıdır. Parapsikoloji çalışmaları belirli kişilere özel değildir bunu herkes başarabilir. Sizde anlatacağımız teknik ile düşüncelerinizin fotoğrafını çekebilirsiniz. Bunu yapmadan önce derin transa geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Düşünce fotoğrafçılığı, Telepati tekniğinin bir insana değil fotoğraf makinesine uygulanmasına benzetilebilir. Düşünceleri sabit bir resim olarak aktarabilmek, yoğun konsantrasyon ve imajinasyon gerektirir.

Polaroid, bulamıyorsanız fotoğraf çekebileceğiniz bir makineyi alnınıza, iki kaşınızın ortasına doğrultun.

Başlangıç olarak zihninizde küçük bir küp hayal edin. Küpün rengini ve büyüklüğünü net bir şekilde hayal ettiğinizden emin olun.

Küpün iki kaşınızın ortasından çıktığını ve yavaş yavaş büyüyüp fotoğraf objektifini tamamen kapladığını düşünün.

Tam bu anda deklanşöre dokunup düşüncenizin fotoğrafını çekin. İsterseniz çalışma başarısını arttırmak için fotoğrafı başka birisinin çekmesini rica edebilirsiniz.

İlk başlarda belirlediğiniz nesnelerin fotoğrafını çekmeye çalışın. İlerleyen aşamalarda (konsantrasyon ve imajinasyonunuzun üst düzeye çıkması) düşüncelerinizin fotoğrafını çekerek düşünce fotoğrafçılığına tam anlamıyla adım atabilirsiniz.

 

Düşünce Fotoğrafçılığı ile alakalı Telepati Konuları

İmajinasyonun geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için İmajinasyon Konuları

Düzenleme: Bukra Tarık DORA

Düşünce Fotoğrafçılığı ile Düşünceler Kaydedilebilir mi?

28 Ağustos 2018

www.parapsikoloji.net

Son Güncelleme 1 Kasım 2023 Emr


Parapsikoloji.Net sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Uchiha Sasuke
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

error: Korumalı İçerik!