Subliminal Mesaj Hazırlamada Kullanılan Programlar
Subliminal Mesaj Hazırlamada Kullanılan Programlar
Subliminal mesaj hazırlamada kullanılan programlar ve kullanımları.
Subliminal telkin mesajlarının ilk safhası olan telkin yazma işlemini tamamladıktan sonra subliminal telkinlerimizi üç aşamada dinlenebilir ses dosyası haline getirebiliriz. Ancak kayıt işlemine geçmeden önce yazdığınız telkinlerle kayıt provaları yapmanızda yarar var. Gün içerisinde istediğiniz kaydı yapamazsanız bir sonraki gün devam edin. Ses tonunuza yansıyacak gerginlik subliminal mesaj telkinlerinizi dinlerken size de yansıyacaktır.
Subliminal Mesaj Programları
Subliminal ses dosyası hazırlama ve kullanılan programlar.
Subliminal mesaj telkinleri oluşturmak için kullanılabilecek çok sayıda program mevcut. Bu programların büyük kısmı müzik endüstrisine yönelik üretilmiş programlar. Asıl amaçları subliminal mesaj telkinleri oluşturmak değildir. Bir çoğunu sesinizi kaydetmek veya müzik dosyaları üzerinde düzenlemeler yapmak için program aradığınızda görmüş olabilirsiniz. Bu konu ile ilgili özel olarak üretilen programlar da mevcut ancak önereceğim programlarla demo süreleri boyunca ücretsiz olarak çalışmalarınızı yapabilirsiniz.
Subliminal mesaj hazırlamada kullanılan programlar temel olarak dijital sesler üzerinde değişiklik yapmamıza ve bu değişiklikleri istediğimiz formatlarda kaydetmemize olanak tanırlar. Asıl kullanım alanları ise müzik dünyası ile ilgilidir. Subliminal mesaj telkinleri oluşturmak için kullanacağımız programları üç ana başlık altında 3 sayfaya bölerek inceleyeceğiz.
1- Ses Kayıt Programı
2- Ses İşleme-Düzenleme Programı
3- Sesleri Derleme-Birleştirme Programı
1- Subliminal Telkin Mesajı için Ses Kayıt Programı
Bu konuda çok sayıda alternatif var istediğiniz programı seçebilirsiniz. Ben telkin kayıtları yaptığım dönemde çok güzel sonuçlar aldığım için Sony’nin “Sound Forge Audio Studio” adlı programını kullandım. Sony’nin yazılım sitesinde programı göremedim ansak programın 12. Sürümü indirilebilir durumda. Aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz.
Not: Programlarla ilgili bazı bilgiler (deneme süreleri ve içerikleri) siz indirdiğinizde güncellemeler nedeniyle değişmiş olabilir.
Sony Forge Audio Studio 12 Resmi İndirme Linki
İndirme aracını indirdiğinizde ek olarak yüklemek istediğiniz seçime hazır yardımcı programlarda bulunuyor. Sadece kayıt programını seçerseniz 177 Mb. Tümünü seçerseniz toplam boyutu 1 Gb’ın üzerine çıkıyor.
Sony Forge Audio Studio 12 kurulumu tamamlandığında programı nasıl kullanacağımızı soran ekran geliyor. Eğer uzun süreli bir çalışma yapmayı düşünmüyorsanız deneme sürümü yeterlidir. Trial versiyon 30 gün boyunca kullanıma izin veriyor.
Yeni bir ses kaydı başlatmak için File/New veya CTRL+N
Kayıt kalitesi ile ilgili ayarları belirledikten sonra “Ok” ve “Record” veya CTRL+R
Şu an PC’de mikrofon takılı olmadığı için sizde görüntü farklı olabilir. Eğer kayıt işlemine hazırsanız “Record” tuşuna basarak kayda geçebilirsiniz.
Kayıt işlemini tamamlayıp onayladığınızda aşağıdaki gibi ses dalgası tüm ayrıntıları ile görüntülenecektir. Ben örnek olması için bir video dosyası açtım.
Bu tarz programların en güzel yanı, istenmeyen kısımların kolayca çıkarılabilmesi. Kesmek istediğiniz bölümü tarayıp temizlemeniz yeterli. Böylece kayıt öncesini ve sonrasını kolayca istediğiniz yerde başlatıp bitirebilirsiniz.
Eğer isterseniz ses üzerinde farklı efektler uygulayabilirsiniz. Telkine ve müziğe göre sesinize farklı tonlar ekleyebilirsiniz.
Ses üzerindeki tüm işlemleriniz tamamlandığında kayıt formatını belirlemek amacıyla File/Save As (Yani farklı kaydet) bölümüne geliyoruz. Bu bölümde dosyamızı hangi ses formatında kaydedeceğimizi ve özelliklerini belirliyoruz. Wav formatı ses kaybının olmadığı (veya en az) formattır ancak boyutu mp3 formatına göre daha büyüktür. Oluşturacağınız telkinlerin uzunluğuna göre ortalama 5 dakikalık bir ses kaydı 50 mb civarında olacaktır.
3.20 sn süreli örnek ses dosyası wav formatında 33 mb iken aynı dosya 320 kb ile 7 mb alan kapladı. 320 kb bizim için yeterli olacaktır. Yapay beyin dalgaları ile aynı anda kayıt yapmıyorsanız 256 kb hatta daha altı da yeterli olur.
Özellikleri onaylayıp “Save” ile ses dosyamızı kaydediyoruz.
Bu ses dosyasını diğer programlarda ileri boyutlarda ses işlemlerine tabi tutacaksanız wav formatında kaydetmeniz daha mantıklı olur. Ses dosyasına son halini verdiğinizde mp3 ile sıkıştırarak kaydedin. Wav dosyasını diğer programlar üzerinde Binaural etkilerde ekleyerek müzik dosyaları ile birleştirmek için saklamanız iyi olur. Çünkü yaptığınız bir ses kaydı ile farklı düzenlemelere sahip onlarca subliminal telkin hazırlamanız gerekebilir. Arka fonlarda farklı müzikler veya yapay beyin dalgaları eklemek istediğinizde her zaman orjinal kayıt üzerinden çalışma yapma imkanı bulursunuz.
Subliminal Mesaj Ses ve Müzik Dosyalarınızı ileride Karıştırmamak için
Telkinler (klasör)
Fon Müzikleri (klasör)
Orijinal Ses Kayıtları (klasör)
Astral Seyahat Telkini (klasör)
Ses kayıt – Astral Seyahat 1 Orijinal
Ses kayıt – Astral Seyahat 1
Ses kayıt – Astral Seyahat 1 ekolu
Ses kayıt – Astral Seyahat 1 binarual etki
Ses kayıt – Astral Seyahat 1 eko+binarual+teta 7 hz
Şeklinde de kaydedebilirsiniz.
Not: Orijinal ilk kayıtlarınız üzerinde değişiklik yapmayın ne zaman tekrar kullanmanız gerekeceğini bilemezsiniz. Tüm değişiklikleri kopyalar üzerinde yapın. Orijinal kayıt dosyanıza dokunmayın. Etkileri azaltmak veya artırmak istediğinizde gene aynı orijinal dosyanın kopyası ile devam edersiniz. Her defasında tekrar tekrar kayıt yapmak zorunda kalmazsınız.
Eğer daha önce kendi sesinizi kaydedip dinlememiş ve benzer çalışmalar yapmamışsanız, büyük bir ihtimalle okuduğunuz her kelimeyi kendi sesinizi dinlediğinizde beğenmeyip tekrar tekrar tekrar kayıt yapmak isteyebilirsiniz. Onca emek verip orijinal dosyanız üzerinde deneme yanılma çalışmaları yapıp tekrar baştan başlamak motivasyonunuzu azaltabilir.
Subilimanal Mesaj Telkinlerinin Seslendirilmesinde Dikkat Edilecek Noktalar
Yazmış olduğunuz telkin ne kadar önemliyse O Telkini seslendirmekte bir o kadar önemlidir. Telkini kaydetmeden önce mutlaka provasını yapın. Nerelerde vurgu yapacaksınız. Nerelerde sesinizi yükselteceksiniz veya kısacaksınız, nerelerde duracaksınız; Bunları önceden belirlemeniz kayda başlamadan önce işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer önceden belirlemişseniz kayıt sırasında fon müziğini kulaklıktan dinleyerek telkini okumak müziğe göre yapılan tonlamalarda etkiyi artıracaktır.
Telkin kaydını yaptığınız anda ruh halinizin iyi olmasına dikkat edin çünkü sesler gündelik yaşantıda pek ayırt edilemese de ruhsal durumumuzdan izler taşırlar. Bilinçaltı ise farklı ses tonlamalarını ve analizlerini kaçırmayacak kadar güçlüdür. O anki ruh halinizin telkini her dinlediğinizde bilinçaltına yansıyacağını unutmayın. Kendinizi ruhsal yönden iyi hissettiğiniz, negatif enerjilerinizi attığınız bir anda yapılan kayıt, telkini dinlerken de sizi olumlu yönde etkileyecektir.
Telkine göre güçlü veya hafif tonlar kullanın. Oto Hipnoz veya Transa girmenizi gerektiren bir telkin hazırlamışsanız yumuşak bir ses tonu; Güven verici telkinler için de güçlü ve vurgulu tonlamaları tercih edin.
Diğer Sayfada Ses İşleme – Düzenleme Programı
Son Güncelleme 25 Aralık 2020 Emr
Parapsikoloji.Net sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ücretli danışmanlık hizmeti veriyor musunuz
Bireysel kullanımlar için ayrı, farklı kullanımlar için ayrı destek olabilirim. Çünkü gerçek manada etkili olabilmesi için kullanılan teknikler ve frekanslar kişiden kişiye veya topluluk için (kurumsal) değişebiliyor.
Merhaba, subliminal dinlemek için youtube kanal önerileriniz var mı acaba?
Merhaba. Herhangi bir kanal önerebilmem için subliminallerin nasıl hazırlandığını görmem gerekir. Youtube ve benzeri yerlerde hazırlanan kayıtların büyük kısmı hit amaçlı olduğu için içerikleri görmeden bir şey diyemem. İçleri boşta olabilir. Kendim hazırlamadığım hiçbir subliminal için “bunu dinleyin” diyemem.
Peki bir subliminali ortalama ne kadar dinlemeliyiz? Ayrıca bir subliminale çalışırken daha sonra başka subliminale çalışmamızda bir sakinca var mı?
Süre içeriğe, kullanılan tekniklere, varsa yapay beyin dalgalarına ve dinleyene göre değişir. Genel olarak sınır aşıldığında baş ağrısı yapar. Eğer sadece sözler kullanılıyorsa süreyi dinleyen verilen telkine göre ayarlayabilir ancak karmaşık teknikler ve yapay beyin dalgaları da kullanılmışsa mümkün olduğunca az dinlenilmelidir. Telkinlerin en etkili olduğu zaman dilimleri tercihe edilerek bir kez dinlemek te yeterli olabilir.
Aynı anda birden fazla telkin dinlenilecekse yine içerik ve kullanılan teknikler önemli. Birbirine ters telkinler ve yapay beyin dalgaları (frekans) varsa uygun olmaz. Ama birbirlerini destekliyorsa/tamamlıyorsa sınır aşılmadan dinlenebilir.
selam ile
adobe audition programını kullanıyorum:)açılan dalga formunun ıcınde gizli telkin kayıdını nasıl ayrıştırabilir görebilirim acaba? bilgilendiriraseniz sevinirim:)
Selam Ekrem Bey.
Bunu yapan programlar olduğunu biliyorum ancak uzun zamandır kullanılan programları takip etmediğim için ne yazık ki net bir şey söylemem. Tüm ses dosyaları ayrıştırılabilir mi? Bu tümü için mümkün değil mp3 dosyaları sıkıştırılmış dosyalar bu tür dosyalar daha çok seslerin yapıları ayırt edilerek bölümlere ayrılıyor. Bunu yapabilmek için güçlü bir sistem ve profesyonel yazılımlar gerekir. Veya uzun zaman harcayarak db değeleri ile filtreler kullanarak ta yapabilirsiniz. Wav dosyaları üzerinden çalışmak daha verimli olur. Ham wav dosyaları bulamazsanız öncelikle mp3’leri wav’a genişleterek te yapabilirsiniz.
Ancak bu alanda çok farklı teknikler uygulanıyor. Tüm bu teknikleri bilerek hareket etmeniz gerekir. Bunları burada yazmam dahi birilerinin kötüye kullanmasına neden olabilir. Çok boyutlu düşünerek hareket edebilirsiniz.
Birisi “bunu kimse bulamasın” düşüncesi ile hareket ederek bir dosya hazırlamışsa çözümlemek sadece programla mümkün olmayabilir. En ideal olan emin olmadığınız hiçbir dosyayı dinlememek ve kendi dosyalarınızı kendini oluşturmak.
merhaba bi sorum var arkasına koyduğumuz telkinler hızlandırılmalı mı
Merhaba. Gerek yok. Ama telkin parçasının içerisinde telkinlerin hızlı akmasını gerektirecek farklı bir düzen kullanıyorsanız kullanılabilir.
merhaba paylaşımınız için teşekkür ederim , benim size bir sorum olacak .
ben yabancı dil için subliminal ses hazırlayacağım aklıma takılan şey bunu sadece müzik dosyasının arkasına eklemek yeterli mi ? yoksa teta beta değerlerinde yada seviyeyi hızlandırıp yavaşlatmaya gerek var mı faydası zararı olur mu ?
Merhaba. Faydalı olmasını dilerim.
Eğer uykuda dinleyecekseniz sadece ses kaydı da yeterli olur. Zaman ayarlı programlarla cep telefonunuzdan istediğiniz saatte başlatıp dinleyebilirsiniz. Bunun için verimli uyku saatinizi bulmanız gerekir. 1 haftanızı buna ayırarak uykuda olduğunuz zamanlarda testler yapabilirsiniz. Yüksek verim aldığınız zamanlarda kayıtları dinleyebilirsiniz.
Eğer gündüzde dinlemek isterseniz dış etkenlerin etkisini ortadan kaldırıp tüm dikkatinizi kaydettiklerinize vermek için sırası ile alfa ile başlayıp teta dalgaları ile biten fonlar ve sonrasında kayıtlarınızı dinleyebilirsiniz. Farklı etkinlikler yaparken de müzik arkasına gizlenmiş kayıtlar dinleyebilirsiniz.
Kişisel farklılıklardan dolayı sizin en için uygun olanı seçip en yüksek verim aldığınız çalışmaları uygularsınız.
Merhabalar,
İlgili programları ve hazırlık aşamalarını sonuna kadar okudum. Emeğinize ve paylaşımınıza sağlık.
Benim istediğim örnek youtube de hazırlanan herhangi bir subliminal telkin altında ne var? Subliminal mp3 dosyalarındaki telkinleri nasıl işitebilirim? Bununla ilgili hangi programa müracaat edebilirim?
Bilgi verebilir misiniz?
Saygılarımla
Merhaba.
Youtube’de hazırlanan telkin mp3’ler derken genel kastetmişseniz bunu yapımcısından başkası bilemez.
Birleştirilmiş ses dosyalarını ayırmak için profesyonel yazılımlar gerekir. Bu yazılımlarla da istediğinizi tam olarak elde edemeyebilirsiniz. Çünkü her yapımcının kendine özgü bir tekniği vardır ve ön planda sadece bir metin bırakıp asıl istediğini tümüyle gizlemiş olabilir. Ustaca hazırlanmış bir Subliminal mp3 rüya içerisinde rüya gibi olabilir.
Konuda verdiğim programlarla tümüyle kısılmamış ön bölümdeki sesleri Db seviyeleri ve efektlerle oynayarak ortaya çıkarabilirsiniz. Düz metin kullanılmışsa algılanabilir. Kelime, harf ve farklı algoritmalar kullanılmışsa veya anlamsız kelimeler varsa bu sesin de altında sesler olabilir onları ortaya çıkarmanız zor olacaktır.
Merhaba.
Ben sübliminalleri tabletimden hazırlamayı düşünüyorum. Bunun için AudioLab uygulamasını kullansam olur mu?
Merhaba. Programı bilmiyorum malesef belirttiğim özellikler bulunuyorsa hangi programı kullandığınız çok önemli değil.
Merhaba. Ben kendi subliminalimi yapıyorum. Ancak müziğin altında çok az da olsa kulağıma söylediklerim geliyor duyuyorum. Bunun için sesi hiç duyamayacağım en sınır noktaya getirsem sorun olur mu? Yöntem nasıl izlemeliyim? Teşekkürler..
Merhaba. Arkadaşımızla koyu bir sohbete daldığımızda uzaktan bize seslenen arkadaşımızın sesi duyu organımıza ulaşır fakat algılamayız. Sorun sesin duyulabilir eşikte olup olmaması değildir. O an dikkatimiz farklı alana yoğunlaştığı için bilincimizi etkilemez. Bilinçaltında kalır.
Ses işitme eşiğimizin altında olsa dahi bilinçaltımız tarafından algılanmaktadır. Son düzenlemeleri yaparken kulaklık kullanın. Müzikle birlikte kaydettiğiniz sesi dinleyerek kulağımızla algılayamayacağımız seviyeye çekin. 1 veya 2 hafta içerisinde verdiğiniz telkinlerin etkilerini görmeye başlarsınız.
Bu tür çalışmaları bir amaca ulaşmak için geçiş basamağı olarak kullanın. Amaca ulaşıp başka bir amaç belirlediğinizde her 21 günlük süreçte yenileme yapın. Ve eğer mümkünse konuşmanızı sol kulaklığa müziği her iki kanala verin.
Evet konuşma ile müzik birleştirilecek. 3. sayfada Sesleri Derleme – Birleştirme ayrıntıları resimlerle göstermeye çalıştım.
Konuşma duyulmayacak şekilde (duyu organı ile duyulmayacak) kısılacak. DB ayarlarından yapmanız gerekir. Son sayfadaki resimleri dikkatli inceleyin.
Be programın kullanımını nasıl yapabiliyoruz ben bu programı kurdum ama kullanımını yapamadım bir türlü seai müziğin alrına çekmemiyorum. Yardımcı olur musunuz
Resimler TR’de görünmüyordu tekrar yükledim. Konun başından itibaren sıra ile resimlerle takip ederseniz kolayca yapabilirsiniz. Takıldığınız noktaları ayrıntıları ile aktarırsanız yardımcı olurum.
Merhabalar;
Oluşturduğumuz telkinlerde ses kayıt dosyası ve müziği birleştirip kayıt ederken ses kayıt dosyasının desibel seviyesi ve müziğin desibel seviyesi kaç olmalıdır? Standardı varmıdır?
Ve telkinlerde kullanmak içim en ideal müzik türleri nelerdir hangi sitelerden temin edebiliriz?
İyi Günler dilerim.
Merhaba,
Eğer kendiniz dinleyecekseniz desibel değerlerini kendi duyum eşiğinize göre ayarlayabilirsiniz. Sözler duyum eşiğinin altında, müzikler üstünde olmalı. Yapay beyin dalgaları ekleyecekseniz ikisi arasında bir değer ekleyin. Sesleri algıladığınızda hiçbiri sizi rahatsız etmemeli.
Müzikler telkin içeriğine göre seçilmeli. Müziklerdeki ritmler beyin dalga ritmleri ile benzer özelliklere sahip olmalı. Güçlü ve hızlı = beta, Yavaş ve içsel = alfa, teta gibi. Bu özeliklere dikkat edildiği sürece müziğin türü çok önemli değil. Sözsüz olduğu için klasik veya enstrümantal müzikler tercih edilebilir. Müzik seçimi ile ilgili müsait olduğumda daha geniş kapsamlı bir makale hazırlayıp yayınlarım.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Sanırım 4-5 farklı çeşit telkin hazırlama yöntemi varmış. Bu yöntemlerin yapımı ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyormusunu?
İyi Çalışmalar dilerim.
Rica ederim.
Farklılık telkinlerin hangi amaçla hazırlandığına bağlı. Sadece yazdığınız sözleri okuyup dinleyebilirsiniz. Bir konuyu kavramak, öğrenmek, tekrar etmek için kullanılabilir. Bilinçaltı ile ilgili konularda subliminal telkinler kullanılır. Psikolojik sorunlar, motivasyon ve bilinçaltı programlama için kullanılır. Bunlar çeşitlendirilebilir.
Telkin Kategorisi altında temel bilgileri bulabilirsiniz. Telkin hazırlamak istiyorsanız orada yayınladığım konuları kavramadan ayrıntılara girmeyin. Zaman buldukça öncelikle daha önceki mesajda belirttiğim konuyu eklerim. Şu an “Yapay Beyin Dalgaları” konusunu hazırlıyorum. O yazı dizisi tamamlandığında daha önceden hazırladığım bazı telkin örnekleri var onları yayınlamayı düşünüyorum. Eksik olanları belirtirseniz sırası ile eklerim.
Ancak bazı ayrıntılar var ki herkese açık bir şekilde yayınlanmaması daha doğru olmaz. Çalışmaya başlayıp ayrıntılara inerseniz kendiniz de bu ayrıntıları keşfedeceksiniz.
Ben nasıl yaptığımızı anlamadım. Konuşmayı müziğin altınamı koycaz. Yani müzik duyulcak ama konuşma duyulmayacak mı? Müzik olmadan sadece konuşma koyarak yapılabilir mi? Konuşmayı programda 44100 hz yaptım ama konuşmayı yine de duyabiliyorum. Ne yapmam lazım? Hz değerini yükseltsek nasıl olur? Müziğide mi 44100 hz yapcaz yoksa müzik dosyasının hz değerini değiştirmeyecek miyiz? Sadece konuşmayımı 44100 hz yapcaz? Benim kafam karıştı. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler