Yüksek Bilinç Seviyeleri ve Beyin Dalgaları
Yüksek Bilinç Seviyeleri ve Beyin Dalgaları
Beyin dalgalarımız ruh halimize göre değişkenlik gösterir. Sinirli olduğumuzda yayılan beyin dalgaları ile sakin olduğumuz veya birine karşı aşırı sevgi duyduğumuzda yayılan beyin dalgaları aynı değildir. Günümüzdeki adıyla parapsikoloji alanına ilgisi olanların hemen hepsinde madde ötesine geçip yüksek bir bilinç seviyesine ulaşma düşüncesi vardır.
Ruhsal değişimlerle hangi frekanslar devreye girer, yüksek bilinç ve bu bilincin frekansları nelerdir? Sandra İngerman ve Hank Wesselman’ın Şamanların yüksek bilinç ve ruhsal yapıları üzerinde yaptıkları araştırma sonrası elde ettikleri beyin dalga boyları ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Beyin Dalgalarındaki Frekans Değişimi
Uyku ve rüya durumunda, beynimiz genellikle delta dalgaları yayar; bunlar saniyede 1 ile 3 aralığında salınım (hertz/Hz.) yaparlar. Uyanık olduğumuzda ise beyin 8-13 Hz. aralığında hızla Alfa dalgaları yaymaya yönelir. Bu bizim uyanık ve farkında olduğumuz, ama belli bir şey yapmadığımız bir dinlenme halidir.
Günün ilk çayını ya da kahvesini içtikten sonra beynimiz 13-20 Hz. arasında Beta dalgaları yaymaya başlar. Bunlar bizim konsantre olabileceğimiz, temel işlerimizi yapabileceğimiz ve daha çok uyanık gerçekliğimiz dahilinde işlev göreceğimiz yüksek frekanslardır.
Alfa ve Beta Arasında Teta Dalga Boyu (Ruhsal Bağ Dalgası)
Entelekt merkezimiz olan beynimizin sol yarım küresi, sıradan bir günde daha çok bu beta dalgaları ile işlev görür. Genellikle bizim duygusal ve sezgisel işlevlerimizi yürüten sağ beyin ise alfa dalgalarında kalır. Biz de genellikle beynin bu iki küresi arasında gidip gelir, yön değiştiririz. Dolayısıyla dünyadaki işlerimizi, görevlerimizi (beta) ve üretim ve orjinal düşünme molalarını (alfa) kapsayan dalgalanmaları deneyimleriz.
Alfa seviyesinin altında ve uykunun delta seviyesinin üzerinde, genellikle teta dalga boyu seviyesi olarak adlandırılan bir ara bölge mevcuttur; beyin bu alanda 4-7 Hz. aralığında dalga yayar. Bu, farklı bilinç hallerindeyken Zen üstatlarında, transandantal meditatörlerde, psişikler, trans medyumları ve şamanlarda tespit edilmiş, son derece derin, tefekkür halini andıran, rüya benzeri bir haldir.
Ritimler ve Teta – Teta Ritmi
Vizyoner deneyime teta dalgaları seviyesinde rahatlıkla erişilebildiği, yüksek bilinç halleri üzerinde çalışan araştırmacılar tarafından teyit edilmiş bir olgudur. Bilincin bu vizyoner seviyesine geçişte davul, tef, çıngırak ve benzeri vurmalı çalgı ritimlerinin büyük katkısı vardır.
Saniyede dört ile yedi kere arasında vurulan davulların tek düze sesini ya da sallanan bir çıngırağın keskin fısıltısını dinlerken beynin her iki yarım küresi de bu ritme kapılır. Karşılık olarak beynin her iki yarım küresi senkronize olur, yavaşlar ve 4 ila 6 Hz. arasında dalga yaymaya başlarlar; bu da kişinin, hafif bir transın Teta seviyesine geçmesine olanak sağlar.
Beyin dalgaları hakkında detaylar için Beyin Dalgaları; Gama, Beta, Alfa, Teta, Delta işlev ve Kullanımları konusuna bakabilirsiniz.
Sandra İngerman ve Hank Wesselman – “Şamanik Yolculuk” adlı eserinden uyarlanmıştır.
Yüksek Bilinç Seviyeleri ve Beyin Dalgaları
Son Güncelleme 26 Şubat 2023 Emr
Parapsikoloji.Net sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Merhaba. Yazılarınızı hayranlıkla okuyorum. Sizinle iletişime geçebileceğim bir adres var mı sosyal medyada?
Merhaba. Teşekkür ederim. Çok özel değilse buradan yazabilirsiniz.